VÍRUS- ÉS KÉMPROGRAM KERESÉS

Gyors | Megbízható | Garancia

Tele van reklámokkal, vírusokkal és felesleges programokkal az aztali PC-je, vagy laptopja?

Bekapcsolja számítógépét és a Windows rendszer nagyon lassan töltődik be? A betöltődés után felesleges programok tömege indul el magától és ezeket nem tudja vagy csak nagyon nehezen képes bezárni? Egy böngésző indítása során (Chrome, Firefox, Opera, Safari, Explorer/Edge) nem a kívánt weboldal töltődik be, hanem egy ismeretlen kereső, vagy egy oldal tele reklámokkal?

Sajnos konkrét, minden esetben működő jele nincs a kártevőknek, de több jelenség van ami miatt kártevőkre gyanakodhatunk. Ezek lehetnek pl.:

 • Lelassul a számítógép működése, gyakran percekig csak tölt, és semmilyen funkció nem elérhető ezalatt.
 • Nem megszokott programműködés. Egy funkció nem úgy működik, ahogy megszoktuk, vagy megváltoznak a program beállításai.
 • Hardverhibával nem megmagyarázható adatvesztés történik.
 • Lelassul az internetes kommunikáció

Ezek a problémák mind vírusos gépre utalhatnak.

Erre kínálunk teljes körű megoldást, legyen az akár asztali PC, laptop, tablet, vagy okostelefon.

A számítógépes vírus olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy dokumentumokban. Többnyire rosszindulatú, más állományokat használhatatlanná, sőt teljesen tönkre is tehet. Hatása ellen védekezni megfelelő vírusirtó szoftverrel többnyire lehetséges.

A vírusok manapság jellemzően pendrive, vagy e-mail segítségével terjednek az internetes böngészés mellett, valamint a megbízhatatlan oldalakról történő letöltések által.

Ha egy számítógépes vírus kerül egy másik programba, akkor azt fertőződésnek nevezzük. A vírus csupán egyike a rosszindulatú szoftverek számos típusának. Ez megtévesztő lehet a számítógép-felhasználók számára, mivel mára lecsökkent a szűkebb értelemben vett számítógépes vírusok gyakorisága, az egyéb kártevő szoftverekhez, mint például a férgekhez képest, amivel sokszor összetévesztik őket.

Leggyakrabban a következőképpen osztályozzuk őket:

 1. Vírusok
 2. Férgek
 3. Trójai programok
 4. Kémprogramok
 5. Egyéb káros program, és tevékenység (hoax, spam, adathalászat)

Gyakori jellemzőik:

A gazdaprogramok megfertőzése és az önsokszorosító viselkedés valamennyi vírusra jellemző. Ezenkívül gyakran rendelkeznek a következő tulajdonságokkal:

 • nagyon kis méretűek;
 • futtatható állományokat képesek megfertőzni;
 • általában ártó szándékkal készítették őket;
 • gyakran akár válogatva, időzítve tönkretesznek más fájlokat;
 • rejtetten működnek, esetleg akkor fedik fel magukat, ha feladatukat elvégezték;
 • egyre fejlettebb intelligenciával rendelkeznek, például változtathatják saját kódjukat és aktivitásukat.

Védekezési módszerek:

1. Vírusirtók használata

A vírusok elleni védekezés egyik legfontosabb része. A vírusirtó program képes felismerni, és a legtöbb esetben eltávolítani a fertőzött gépről a vírust. Figyelni kell arra, hogy a program naponta frissüljön, hogy felismerje a legújabb vírusokat is. Az utóbbi időben megjelentek az ál-vírusirtó programok is, ezért csak megbízható helyről beszerzett, jól ismert vírusirtót használjunk! Az ingyenesen elérhető vírusirtók közül az Avira, AVG Free, vagy az Avast Home ajánlható, a fizetősek közül például a NOD32, az F-Secure, a Kaspersky Antivirus, vagy a Norton Antivírus

2. Kém és trójai program irtók

Hasonlóak a vírusirtókhoz, csak ezek trójai és spyware programokat keresnek és irtanak a gépünkön.

3. Tűzfalak

A tűzfal feladata megvédeni a mögötte lévő gépeket a kívülről (pl. internet) jövő veszélyekkel (betörési kísérlet, ártó programok) szemben, illetve ellenőrzik a bonyolított hálózati forgalmat. A tűzfal lehet hardveres, például routerbe épített, vagy szoftveres.

4. Egyéb, de fontos tevékenységek
 • Adatmentés, arhiválás. Rendszeresen végezzünk dokumentumainkról biztonsági másolatot egy külső meghajtóra (DVD, külső merevlemez, USB meghajtó), mely csak akkor kapcsolódik gépünkhöz, mikor a mentést készítjük (Ezzel elkerülhető a manapság oly gyakori tikosító vírus (ransomware) károkozása).
 • Ismeretlen feladótól érkező levél megnyitás nélküli törlése, de legalább a csatolt állományok figyelmes kezelése.
 • Az operációs rendszer és a fontosabb programok rendszeres frissítése. Sokszor programhibát kihasználva terjednek a kártervők. Ezeket a hibákat a programok újabb verzióiban többnyire kijavítják, így kisebb az esély a károkozásra.
 • Csak jogtiszta programok használata. Gyakran a kémprogramokat, és a trójai programokat ingyen elérhető, de normál esetben fizetős programokba rejtve juttatják el a gépekre.

Amennyiben nem tudnánk megoldani számítógépe vírusmentesítését, Önnek semmit sem kell fizetnie! Minden elvégzett munkánkra garanciát vállalunk!