Biztonságtechnika

Gyors | Megbízható | Garancia

Cégünk a RIMI cégcsoport tagjaként, vállalja behatolás- és tűzjelző riasztórendszerek, beléptető, videó megfigyelő rendszerek tervezését, telepítését, karbantartását, felügyeletét. Korszerű biztonságtechnikai felszerelésekkel dolgozunk, melyeket saját fejlesztésű eszközökkel, hardveres, szoftveres alkalmazásokkal és technikai megoldásokkal bővítünk. Mindenfajta műszaki jelzés (víz, gáz, hőmérséklet, füst, rezgés, fúrás, feszültség esés/ingadozás, stb.) távérzékelésére és különböző műszaki rendszerek (hűtőház, kazán, szivattyú stb.) távvezérlésére tudunk megoldást nyújtani.

Riasztó távfelügyelet

Ha Ön otthonában vagy egyéb ingatlanában már rendelkezik riasztórendszerrel, de a hatékonyabb biztonság érdekében szeretné távfelügyeleti szolgáltatásunkat igényelni, akkor az Ön meglévő riasztórendszerére olyan rádióadó egységet illesztünk, mely a riasztóközpont jelzéseit másodpercek alatt továbbítja a távfelügyeleti központunkba. Az átjelzési feladatokat olyan rádióadó oldja meg, amely a jelenleg forgalmazott riasztóközpontok legtöbbjéhez illeszthető, azok működését nem befolyásolja.

Kivonulási területeink:

Balatonboglár, Balatonfenyves, Balatonkeresztúr, Balatonlelle, Balatonmáriafürdő, Bonyhád, Bölcske, Budakalász, Budaörs, Dorog, Dunabogdány, Dunaföldvár, Esztergom, Fonyód, Kecskemét, Komárom, Környe, Lajosmizse, Leányfalu, Martonvásár, Oroszlány, Paks, Pilisborosjenő, Pilisvörösvár, Pomáz, Szentendre, Szigetmonostor, Tahitótfalu, Tata, Tatabánya, Üröm, Visegrád

Beléptető rendszerek

A beléptető rendszerek alapvető szolgáltatása, hogy az illetékesség/jogosultság ellenőrzésével automatizálják az objektumba vagy annak egyes részeibe való bejutást. Alapvetően személyi és gépjármű beléptető rendszereket különböztetünk meg.

A személyi azonosítók mágnes-, proximity- vagy chip-kártyák, egyedi azonosítót küldő rádiós eszközök vagy különböző biometrikus jellemzők lehetnek. Az azonosítókat a megfelelő beolvasó eszközök tudják olvasni, értelmezni, dekódolni és annak alapján a belépést engedélyezni vagy tiltani. A belépési engedélyezés személyi beléptetőknél általában elektromos zárszerkezettel ellátott ajtók, toló- vagy forgóvillás beléptető eszközök nyitását eredményezi. A személyi beléptető rendszerekhez munkaidő nyilvántartó programok is csatlakoztathatók, amik egyszerűsítik az ellenőrzést és automatizálhatnak számos munkaügyi feladatot.

A gépjármű beléptető rendszerek esetében az azonosító a fentiekben már említett azonosító eszközökön és egyedileg azonosítható rádiós távvezérlőn kívül a gépjármű rendszám táblája is lehet, melyet egy rendszám-felismerő video-automatika értékel ki. A belépési engedélyezés gépjármű beléptetőknél általában elektromos zárszerkezettel ellátott automata kapuk, különböző automata sorompók nyitását eredményezi.

A beléptető rendszerek a riasztó rendszerekkel is kombinálhatók, de lehetnek teljesen függetlenek is a riasztó rendszertől. A sikeres és sikertelen belépési kísérleteket, az időpontokat és a használt azonosítókat a beléptető rendszerek naplózzák, az események utólag visszakereshetőek.

Vállaljuk mind személyi, mind pedig gépjármű beléptető rendszerek kiépítését, karbantartását. Kérje ingyenes felmérésünket és ajánlatunkat!

Riasztórendszerek

Sokan hajlamosak vagyunk a tanulság levonása nélkül továbbsiklani kellemetlen események felett, ha az nem konkrétan velünk történik meg. Nagyon jó példa erre az, amikor értesülünk róla, hogy valamelyik ismerősünk lakásába, üzletébe betörtek a tolvajok és teljesen kifosztották azt. Együtt érzünk, de nem jut eszünkbe, hogy saját érdekünkben megelőző lépéseket tegyünk, mert meg se fordul a fejünkben, hogy ez velünk is megeshet. Ne bízza magát a véletlenre, tegye meg Ön az első lépést vagyona, ingatlana védelmében!

Egy szakszerűen kialakított, megfelelő minőségű elemekből álló riasztórendszerrel már remek hatásfokot érhetünk el. A tolvajok sok esetben nem rendelkeznek elég tapasztalattal, csak „szerencsét próbálnak”, és ha észlelik a hangjelzést is kibocsátó behatolásjelző készülékünket, többnyire fejvesztve menekülnek a helyszínről, csupán jelentéktelen kárt okozva.

Léteznek viszont rutinos tolvajok is, akiket a szirénajelzés önmagában nem rémít meg, mert tudják, hogy épp senki sem tartózkodik a környéken, aki hallaná, vagy aki hajlandó lenne testi épségének veszélyeztetésével ellenőrizni, hogy miért is szól a szomszéd riasztója. Ezért érdemes távfelügyeleti szolgáltatásunkról is tájékozódni, mivel riasztórendszerünk ezzel a szolgáltatással kiegészítve sokkal hatásosabban működik, így otthonunkat, vagy egyéb ingatlanunkat a bennük található értékeinkkel együtt nagyobb biztonságban tudhatjuk.

Új riasztórendszer tervezése, telepítése
Meglévő riasztórendszerek bővítése, átalakítása (pl.: bel- és kültéri érzékelőkkel, stb.)
Műszaki karbantartás/javítás/garancia

Gépjármű távfelügyelet

Cégünk a lakóingatlanok, vállalati, pénzintézeti és egyéb objektumok távfelügyelete mellett szolgáltatási körét a gépjárművek távfelügyeletével is kibővítette.

Gépjármű távfelügyeletünket igénybe vevő, regisztrált ügyfeleink egyedülálló ingyenes lehetőségként, rendszerünkben nyomon követhetik gépjárműveik helyzetét és útvonal adatait. Szolgáltatásunk tehát nem csak a gépjármű lopások megakadályozásában, hanem logisztikai célok elérésében (költségoptimalizálás, szállítmánytervezés, stb.) is hatékony segítséget nyújthat megrendelőinknek.

A RIMI saját fejlesztésű GPS/GPRS készüléke előre beprogramozható időközönként pontos adatokat küld távfelügyeleti központunkba a gépjármű helyzetéről és mozgásáról (földrajzi koordináták, sebesség) valamint állapotáról (riasztás, életjel, újraindítás), ahol diszpécsereink azonnal megkezdik a jelzésnek megfelelő intézkedést. Amennyiben lopás-riasztás jelzést észlelünk, központunk haladéktalanul telefonos kapcsolatba lép a gépjármű tulajdonosával. Ha ügyfelünk a riasztást megerősíti, a távfelügyeleti készüléket távvezérléssel nyomkövető üzemmódba kapcsoljuk, így a pozíció-jelzések a továbbiakban percenként érkeznek. A követett gépjármű feltartóztatását ilyen esetekben a RIMI járőrszolgálata és az időközben értesített és folyamatos követési információkkal ellátott rendőrség végzi.

Kamera rendszerek

Folyamatosan működő kamera és megfigyelő rendszer telepítése, konfigurálása. A felvett videóanyag automatikus mentése rögzítőre, vagy feltöltése egyéni tárhelyre.

Napjaink biztonságtechnikai piacán a nagyvállalatok mellett, a kisebb cégek, vállalkozások és a magánszemélyek részéről is egyre nő az igény a biztonsági megfigyelő rendszerek iránt. Ma már ezek a rendszerek nem számítanak luxusnak, ezért egyre nagyobb az érdeklődés ezek iránt. Segítségükkel fokozott biztonságban tudhatjuk értékeinket, otthonunkat, vállalkozásunkat. A kamerarendszerek visszatartó erejük miatt, és az elkövetők beazonosíthatósága miatt is hatékony védelmet jelentenek.

A biztonsági kamerák rendeltetésüket, műszaki adottságaikat, valamint a használati környezet jellemzőit tekintve külön típusokba sorolhatók, amely típusok különböző megoldásokkal akár egymással is kombinálhatók. Ezek alapján beszélhetünk vezetékes és vezeték nélküli, analóg és digitális, térfigyelő és rendszám-felismerő, beltéri és kültéri kamerákról.

A videó megfigyelő rendszerek digitális képrögzítő készülékei az interneten keresztül távolról is elérhetőek, az élő és a korábban rögzített felvételek is megtekinthetők. A távfelügyeletünkre bekötött riasztóval rendelkező ügyfeleink esetében vállajuk a videó rendszerek távfelügyeletét is, valamint az említett rendszerek kiépítését, és a hozzá kapcsolódó műszaki felmérést, tervezést, tanácsadást, és karbantartást.

Strukturált hálózatok

A strukturált hálózat lényege, hogy az ugyanazon épületet kiszolgáló különböző gyengeáramú vezetékes rendszerek kábelezését egynemű szabványos kiépítésben, egy központosított, de változtatható hálózati rendszerben valósítja meg. Az egységes hálózatba számítógép-, telefon-, IP-telefon-, intercom-, beléptető-, riasztó-, TV- és video-rendszerek eszközei csatlakoztathatók, melyeket a hálózaton belül könnyebben lehet mozgatni, cserélni, bővíteni vagy megszüntetni. Ezért a strukturált hálózati rendszerek üzemeltetése hatékonyabb, könnyebb és kisebb költség igényű.

Cégünk vállalja gyengeáramú informatikai, távközlési, biztonságtechnikai strukturált vezetékes hálózatok tervezését, kábelezését és teljes kiépítését, központi strukturált rendező- szekrények tervezését és telepítését. Vállaljuk (egyéb) vezetékes/vezeték nélküli informatikai hálózatok kiépítését.

Megkeresésére helyszíni felmérés után részletes árajánlatot küldünk.

Tűzvédelmi távfelügyelet

A RIMI által telepített és üzemeltetett tűzvédelmi átjelző rendszer vezeték nélküli, magas biztonsági megbízhatósági szinttel rendelkező rádiós rendszer. Az egész rendszer rendelkezik a ÉMI Aktív Tűzvédelmi Szakági Laboratóriumának TMT-81/2008. sz. tűzvédelmi megfelelőségi tanúsítványával valamint OKF regisztrációval (regisztrációs szám:T/99/2008).

A helyi tűzvédelmi jelző rendszerekhez közvetlenül illeszthető átjelző végfokok egy UHF vagy GPRS rádióadó segítségével másodpercek alatt juttatják el a tűzjelzést kódolt digitális üzenet formájában a celluláris átjátszó hálózaton keresztül a tűzvédelmi távfelügyeleti központokba.

A valódi tűzriasztást jelentő sürgősségi jelzések közvetlenül az illetékes tűzoltó parancsnokság 24-órás ügyeletére futnak be, ahol a Tűzoltóság az illető objektumhoz és jelzés típushoz előre meghatározott intézkedést azonnal megkezdi.

A helyi tűzjelző rendszerek műszaki jellegű, nem sürgősségi jelzései a RIMI szintén 24-órás diszpécser központjába futnak be. Ilyen jelzések az életjelek és tesztjelek, az áramkimaradás jelzések, az alacsony akkumulátor feszültség jelzések, a hurok szakadási és rövidzár jelzések, stb. Ezekre a jelzésekre a RIMI központ reagál, értesíti az ügyfél által megadott illetékeseket, szervizt, műszaki ügyeletet. Ezért a tűzjelző rendszerek telepítése és karbantartása során a jelzés-átviteli próbákat mind a Tűzoltóság, mind a RIMI felé el kell végezni.

Téves sürgősségi riasztás esetén a riasztást azonnal le kell mondani a Tűzoltósági ügyelet erre rendszeresített hívószámán. A riasztás lemondása az objektum azonosító kódja és az előre megadott ún. „lemondó kód” segítségével történhet. Lemondás hiányában pl. a helyi tűzjelző rendszer helytelen kezeléséből adódó „téves” riasztások miatti felesleges kiszállások költségeit a Tűzoltóság az ügyfélnek utólag leszámlázza.

A diszpécser központba beérkező minden jelzés, minden kapcsolódó intézkedés automatikusan rögzítésre kerül az intézkedő számítógépekben. A jeltörténet utólag is lekérdezhető, sőt a regisztrált ügyfelek számára az interneten ingyenes szolgáltatás formájában elérhető.

Lehetőség van nem OKV engedélyes tűzvédelmi érzékelők telepítésére és felügyeletére is (füst-, gáz-, hőmérséklet érzékelők, hő-sebesség érzékelők stb). Ilyen esetben a jelzések közvetlenül a RIMI központba futnak be. Az ilyen jelzések valódiságának leellenőrzése érdekében a központunk előbb egy járőrt küld a helyszínre. Ha a jelzés valós eseményt jelzett, akkor a RIMI riasztja a Tűzoltóságot.

Műszaki karbantartás

Keressen minket