Többször előfordult már ügyfeleink körében, hogy a merevlemezén drasztikusan lecsökkent az operációs rendszer által használt partíció szabadon felhasználható területe. Ennek persze nagyon sok oka lehet, de az egyik ilyen a manapság oly népszerű spotify program.

Ez a program azt teszi, hogy a megvásárolt zenéinket letölti egy mappába, hogy azokat akkor is elérjük, mikor éppen offline állapotban vagyunk. A zenéinket alapértelmezettként a felhasználói mappánk egyik eldugott részébe teszi.

Ha kellően sok zenével rendelkezünk, akkor ez a mappa igen nagy méretűre tud növekedni, veszélyeztetve az operációs rendszerünk gördülékeny működését. Az egyik kézenfekvő megoldás, hogy egy külső meghajtót állítunk hadrendbe és erre irányítjuk át a letöltési útvonalat.

Ezt fogjuk most megmutatni, hogyan kell.

  1. Indítsuk el a spotify programot, majd válasszuk a Szerkesztés menü Beállítások parancsot.
  1. Görgessünk le az aljára, majd kattintsunk rá a Részletes beállítások megjelenítése gombra.
  2. Görgessünk le addig, míg meg nem találjuk az Offline adatok tárhelye menüpontot és kattintsunk Hely módosítása gombra.
  1. Válasszuk ki a kívánt meghajtó megfelelő könyvtárát. Azt tudnunk kell, hogy a spotify igen sok „szemetet” hoz létre a meghajtón – főleg átmeneti a program számára fontos fájlok – ezért ajánlatos külön könyvtárat létrehozni a programnak (ne a meghajtó gyökerébe rakjuk a fájlokat). Mindezek után figyelmeztetni fog bennünket a program újraindításának szükségességére. Tegyük is meg.
  2. Miután újraindult a spotify elkezdi átmozgatni a könyvtárait az előbb megadott meghajtó könyvtárába. Ez akár hosszabb időt is igénybe vehet az adatok mennyiségétől függően. Innentől kezdve minden új zenénk ebbe a könyvtárba fog letöltődni. Ügyeljünk rá, hogy a megadott meghajtó minden program indításkor rendelkezésre álljon.

 Forrás: simplehelp.net