Google fordító használata Google táblázatokban

A Google Fordító lehetővé teszi a szavak vagy kifejezések egyik nyelvről a másikra történő lefordítását. Van egy képlet, amellyel a szavak egy részét közvetlenül lefordíthatjuk a Google táblázatokban. Most megmutatjuk, hogyan teheti ezt meg Ön is.

Fordítás menete

A Google Fordító integrálása a Google táblázatokba jó ötlet volt. Most már nem kell a lapok között oda-vissza váltani a szövegek lefordításához. A szöveglapok lefordítása olyan egyszerű, mint egy képlet bevitele. Íme a képlet:

=GOOGLETRANSLATE("Asztal";"hu";"en")

vagy

=GOOGLETRANSLATE(A1;"auto";"en")

Alap táblázat:

A fordítandó szöveg beírásakor beírhatja magát a szót a képletbe, vagy megadhatja a cellát, ahonnan vennie kell a fordítandó szöveget.

Ebben a példában az „A” oszlopban szereplő magyar szavakat le szeretnénk fordítani a angol, német, olasz és spanyol nyelvekre. A képen láthatjuk a fordításhoz használt képleteket.

Másik megoldásként nem adjuk meg a fordítónak, hogy az „A” oszlop nyelve magyar, hanem használjuk az auto paraméterezési lehetőséget és a fordító megpróbálja felismerni a forrás nyelvét. A képen látható az itt használt képletek pontos használata.

Megjegyzés: Ha a szöveget közvetlenül a képletben adja meg, akkor idézőjelbe kell tennünk a szót. Cella megadásakor nem kell idézőjeleket használni.

Ha minden jól csináltunk, az alábbi fog történni:

A képleteket az alábbi trükk segítségével tudjuk gyorsan átmásolni az egymás alatti cellákba:

Mint minden más fordítási szoftver esetében, ez sem mindig 100% -os pontosságú, de az alapszókincs kibővítésére tökéletes.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük